Electro World: ‘Uitstekend jaar achter de rug’

0

Electro World, de grootste elektronica-formule met de meeste winkels in Nederland heeft samen met het moederbedrijf United Retail een succesvol jaar achter de rug. De holding heeft in 2018 een omzet van meer dan 330 miljoen euro behaald, iets meer dan de helft daarvan werd door Electro World bijgedragen. Tegelijkertijd heeft Electro World in dit jaar in slechts vier maanden alle aangesloten 150 winkels succesvol naar de volledig nieuwe uitstraling omgezet.

Jan van de Wouw, algemeen directeur van United Retail

“Het is het beste resultaat in zeven jaar. We verwachten dat door de ombouw en de nieuwe formule het succes verder wordt voortgezet. Onze fysieke winkels en onze lokale ondernemers zijn onze grootste kracht”, aldus Jan van de Wouw, algemeen directeur.

Lokale ondernemers
“We geloven in een fysieke aanwezigheid in kleine steden en grote dorpen. Onze lokale ondernemer staat centraal binnen United Retail en dus ook bij Electro World. Deze ondernemers zijn zeer ervaren en professioneel omdat zij al jaren in het vak zitten. Vaak is er sprake van een familiebedrijf. De persoonlijke ‘touch’ komt dan ook terug in de benaming van elke Electro World-winkel door de naam van de ondernemer structureel hierin te verwerken”, stelt hij.

Online
“Online zien we niet als een bedreiging. Het verbreedt juist onze propositie. Wij zetten onze online activiteiten niet primair in om sales te genereren, maar juist om ons hoge niveau van service en lokaliteit naar onze klanten te benadrukken. We hebben vertrouwen in de persoonlijke en deskundige aanpak van onze ondernemers”, zegt Van de Wouw.

“Dit blijkt onder meer uit het feit dat klanten bij ons online een product kunnen reserveren en dit vervolgens in de winkel kunnen bezichtigen, inclusief de professionele uitleg van onze ondernemer.”

Unites Academy
Eigen monteurs worden speciaal geschoold via United Academy. Dit opleidingshuis is in samenwerking met brancheorganisatie Techniek Nederland ontwikkeld. “Klanten verwachten kwaliteit, deskundigheid en betrouwbaarheid. De persoonlijke service door de, veelal in de omgeving bekende, ondernemer en hun medewerkers wordt dan ook als zodanig ervaren.”

Bij de ondernemersorganisatie United Retail zijn bijna 300 ondernemers aangesloten. Deze zijn verspreid over de formules Electro World (150) en Witgoed specialist (50), daarbij zijn nog eens 100 inkooprelaties aangesloten. De winkels zijn in heel Nederland gevestigd en bieden alle grote merken, zoals: Samsung, Bosch, Siemens, Liebherr, Miele, LG, Sony en Philips. United Retail is lid van Euronics Internationaal, een internationale inkooporganisatie met meer dan 36 leden binnen én buiten Europa.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com