EIB steunt Electrolux bij ontwikkeling zuinige apparaten

0

electrolux-sidDe Europese Investeringsbank EIB verstrekt Electrolux een lening van €150 miljoen voor de ontwikkeling van meer energie-efficiënte, meer gebruiksvriendelijke en beter presterende groot- en kleinhuishoudelijke apparaten.

 

 

Electrolux gebruikt de lening om innovatieve apparaten te ontwikkelen die minder elektriciteit en water verbruiken en waarvoor minder grondstoffen nodig zijn. Ook wordt gekeken naar meer gebruik van gerecycled en recyclebaar materiaal.

De nieuwe apparaten moeten beter presteren dan de huidige en voldoen aan Europese regels op het gebied van energielabels en eco design. Ze komen tegemoet aan strengere standaards als het gaat om energieverbruik, geluidsproductie en emissies, maar ook bijvoorbeeld de opname van stof.

Onderzoek, ontwikkeling en innovatie van Electrolux vindt voornamelijk plaats in het thuisland Zweden, Italië en Duitsland. Er wordt bovendien nauwe samenwerking gezocht met Europese universiteiten en onderzoeksinstellingen, met als doel zoveel mogelijk opgedane kennis te verspreiden. EIB vice-president Jonathan Taylor legt uit: “Dergelijke projecten moeten Europese bedrijven sterker maken, waardoor gelijktijdig de positie van Europa als verstrekker van hoogwaardige technologie wordt versterkt.”

Dit project is de vierde op rij waarin de EIB leningen heeft verstrekt aan Electrolux

 

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com