Duurzame verpakking Samsung krijgt tweede leven

0

Verpakking van een tv die omgetoverd kan worden tot een kattenhuis of een tafeltje of iets anders. Hiermee wil Samsung de aandacht vestigen op de nieuwe duurzame verpakkingen van haar lifestyle tv’s.

Deze tv-producent wil zijn ecologische voetafdruk verminderen en gebruikt daarom voortaan milieuvriendelijk golfkarton. Het karton is voorzien van functionele en grappige ontwerpen, zoals kleine opbergtafels en huizen voor huisdieren. Hiermee wordt het recyclen van het verpakkingsmateriaal gestimuleerd. Samsung kiest voor ontwerpen van huishoudelijke voorwerpen op de verpakking omdat omdat mensen naast hun tv vaak opbergplanken, tijdschriftrekken en kattenmanden zetten.

Vanaf dit jaar worden alle televisies uit de lifestyle-series The Serif, The Frame en The Sero in de nieuwe duurzame verpakkingen geleverd. In de verpakkingen vinden klanten een QR-code waarmee ze een handleiding kunnen downloaden voor het in elkaar zetten van de ontwerpen. Door middel van de stippellijnen kunnen ze de dozen makkelijk uitsnijden en de onderdelen monteren.

In het kader van de lancering van de nieuwe duurzame verpakkingen, organiseren het Britse lifestylemagazine Dezeen en Samsung een wereldwijde ontwerpwedstrijd. Hiermee worden televisiekopers uitgedaagd om zélf items te ontwerpen met de kartonnen doos van hun tv. De meest unieke en praktische ontwerpen worden toegevoegd aan de ontwerphandleiding van Samsung.

Eerder dit jaar won Samsung de CES 2020 Innovation Awards voor dit ecologische verpakkingsconcept.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com