Draagbare Sonos Roam op komst

0

Sonos heeft deze week de nieuwe portable speaker Sonos Roam aangekondigd. Deze speaker is overal mee naar toe te nemen en werkt met wifi en Bluetooth.

In huis kan de speaker aan het Sonos-systeem worden gekoppeld via wifi en zodra je besluit het huis te verlaten, wordt automatisch overgeschakeld op Bluetooth. “We hebben Roam gebouwd om klanten een manier te bieden om de Sonos-beleving overal mee naartoe te nemen”, aldus Patrick Spence, CEO van Sonos.

Met een nieuwe functie genaamd Sound Swap kun je nu ook de play/pauze-knop op de speaker ingedrukt houden, zo switch je de muziek naar een ander Sonos apparaat in huis. Met de Sonos-app kun je alle speakers met elkaar verbinden via Bluetooth en zo op alle speakers hetzelfde afspelen.

Sonos Roam maakt gebruik van 100 streamingdiensten, waaronder Sonos Radio. De speaker kan op verschillende manieren worden bediend: via de Sonos-app, met de stem via de Google Assistent, Apple AirPlay 2 of rechtstreeks vanaf streaming diensten en apps als Spotify.

De speaker is beschikbaar in twee kleuren: Shadow Black en Lunar White, heeft een slank, driehoekig formaat en weegt 450 gram. De accu gaat ongeveer 10 uur mee. Opladen gaat via een USB-C kabel of een draadloze oplader van Sonos. De speaker is water- en stofbestendig en kan tegen  een stootje dankzij de bescherming aan de uiteindes.

Sonos Roam gaat €179 kosten en is vanaf 20 april beschikbaar. Hij is te reserveren via sonos.com.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com