DJI werkt samen met Universiteit Turijn

0

Dronesproducent DJI heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Polytechnische Universiteit van Turijn. De twee gaan samenwerken op het gebied van onderwijs en onderzoek naar de toepassing van drones.

 

Om de samenwerking luister bij te zetten, heeft DJI een korte film gelanceerd, waarin wordt getoond hoe drones momenteel worden toegepast in een theoretische en praktijkgerichte academische omgeving. In de overeenkomst wordt vastgelegd dat de universiteit en DJI samen gaan werken bij het vaststellen van standaards voor een drone curriculum. Bovendien gaan de partijen samen nieuwe commerciële toepassingen van drones ontwikkelen.

De Polytechnische Universiteit van Turijn is een van de meest vooraanstaande Italiaanse openbare instanties die zich richt op onderwijs, onderzoek en het pionieren van de nieuwste technologie in architectuur en wetenschap. De universiteit past drone technologie toe sinds 2006 en het is een van de eerste Europese universitaire instellingen die een drone curriculum aanbiedt.

‘Architecten en technici leren hoe ze drones in hun werkzaamheden kunnen inzetten’

Met de nieuwe modules die de universiteit aanbiedt kunnen Bachelor studenten kennis opdoen op verschillende gebieden, zoals de toepassingsmogelijkheden van drones, het vergaren van data voor onderzoek en het in kaart brengen van gebieden, architectonische 3D-modelling, de reconstructie van rampen alsook milieutechnische vraagstukken. Ook leren de studenten hoe de met de drones verworven data verwerkt kunnen worden.

“De dronecursus leert toekomstige architecten en technici hoe ze dergelijke platforms in hun dagelijkse werkzaamheden kunnen toepassen”, stelt professor Sebastiano Foti, Vice Rector Onderwijs aan de  Polytechnische Universiteit van Turijn. “Er zijn meerdere toepassingen waarbij ze dankzij drones effectiever en meer efficiënt kunnen werken.”

DJI stelt dat de universiteit een infrastructuur biedt voor drone-onderwijs, -onderzoek en innovatie. “We werken hier graag aan mee omdat de drone curriculum student en onderzoekers een stevige theoretische en praktische ondergrond geeft voor toekomstige zakelijke oplossingen”, aldus een woordvoerder van DJI.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com