DIXONS, MYCOM EN ICENTRE GAAN KLANTEN INFORMEREN OVER WIFI-TRACKING

0

Dixons

Dixons, MyCom en iCentre gaan klanten actief informeren over het toepassen van wifi-tracking. Daarbij worden wifi-signalen gepeild om klanten te volgen. Tot donderdag zei het moederbedrijf van de winkels, de Bas Group, het informeren van klanten niet nodig te vinden. Dit meldt Tweakers.

De winkels krijgen op de winkelruit een sticker waarin duidelijk wordt gemaakt dat er ‘wifi-tellen’ wordt toegepast. “We gaan klanten actief informeren”, zegt marketingdirecteur Marco van Hurne van de Bas Group tegenover Tweakers. Eerder op donderdag meldde de site dat de winkels van de Bas klanten ongevraagd volgen via hun wifi-signaal.

Aanvankelijk zei Lub ten Napel van de Bas Group nog dat klanten niet op de hoogte worden gesteld, omdat dat niet nodig zou zijn. Het College bescherming persoonsgegevens was het daarmee oneens; wie wifi-tracking toepast, moet klanten informeren en een opt-out aanbieden, zei voorzitter Jacob Kohnstamm van het CBP tegenover Tweakers. De Bas Group weet nog niet of het een opt-out-mogelijkheid gaat aanbieden. “Maar dat willen we in ieder geval wel graag”, zegt Van Hurne. “Maar dan moet die mogelijkheid wel geboden worden door de technologie.”

Van Hurne zegt blij te zijn met de discussie die is ontstaan. “We willen hier graag transparant over zijn”, aldus Van Hurne. Een interne bron bij de Bas Group geeft echter aan dat de winkelketen niet blij is dat de kwestie aan het licht is gekomen. De winkelketen gaat uitzoeken hoe het gebruik van wifi-tracking heeft kunnen uitlekken.

De winkels kunnen dankzij wifi-tracking onder meer zien hoeveel klanten er in de winkel zijn, hoe vaak ze terugkomen en hoeveel passanten de winkel betreden. “De reden dat we dit doen, is heel simpel: de technologie staat het toe”, zegt Van Hurne. “We weten bijna niets van klanten, we hebben alleen hun mac-adres.” Wie op internet surft, geeft volgens Van Hurne veel meer privégegevens prijs.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com