DEKRA erkend als testlaboratorium en Certification Body voor Noord-Amerikaanse markt

0

Wie een product wil verkopen in de Verenigde Staten, kan deze voortaan in Nederland laten testen en certificeren door DEKRA. De Occupational Safety and Health Administration (OSHA) heeft deze organisatie erkend als ‘Nationally Recognized Testing Laboratory’ (NRTL) voor de VS.

De OSHA concludeerde na assessments op de testlocaties van DEKRA en een uitgebreide audit van de organisatie en de werkprocessen, dat DEKRA aan alle eisen voor de accreditatie voldoet. Als NRTL kan DEKRA specifieke productgroepen testen op het gebied van veiligheid en certificaten afgeven. De accreditatie omvat onder meer het testen en certificeren op het gebied van milieu, HazLoc, ITE/Lab/AV, verlichting, medische apparatuur en elektrische apparatuur.

Omdat DEKRA eerder ook al door de Standard Council Canada (SCC) was geaccrediteerd als erkend testlaboratorium voor de Canadese markt, kunnen fabrikanten nu bij DEKRA terecht voor productcertificeringen voor de hele Noord-Amerikaanse markt. De combinatie van het DEKRA merkteken met de C- en/of US-merktekens voor Canada of de Verenigde Staten geeft aan dat een product voor een of beide markten gecertificeerd is.

DEKRA is al ruim dertig jaar actief op de Noord-Amerikaanse markt, maar het certificeren voor de toelating van producten in die markten werd door partners uitgevoerd op basis van testresultaten van DEKRA. Nu DEKRA zelf als NRTL erkend is, verzorgt het bedrijf zowel het testen als het certificeren van producten voor verkoop op de Noord-Amerikaanse markt. Dat kan voor fabrikanten aanzienlijke efficiency- en kostenvoordelen opleveren, omdat ze inspecties kunnen combineren en alle werkzaamheden bij één organisatie kunnen neerleggen.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com