CPB: MEDIA MARKT MOCHT PERSONEEL NIET FILMEN

0

media-markt-19517Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft na onderzoek geconcludeerd dat het bedrijf Media Markt in strijd met de wet zijn personeel heimelijk heeft gefilmd. Een werknemer heeft óók in de werksituatie recht op bescherming van zijn persoonlijke levenssfeer, aldus CBP dat nu gaat beoordelen in hoeverre het opleggen van sanctionerende maatregelen noodzakelijk is.

In het voorjaar van 2013 ontving het CBP diverse signalen vanuit de media en van betrokkenen over het gebruik van (heimelijke) camera-observaties door Media Markt. Naar aanleiding hiervan is de privacytoezichthouder een onderzoek gestart. Media Markt zette ‘mystery shoppers’ met verborgen camera’s in die in verschillende vestigingen het personeel filmden in het kader van een training.

Vervolgens werd het personeel met deze beelden in groepsverband geconfronteerd. Ook blijkt uit het onderzoek dat het management van Media Markt medewerkers heeft aangesproken op hun functioneren op basis van camerabeelden van beveiligingscamera’s. Media Markt heeft eveneens met behulp van deze camerabeelden een klacht afgehandeld. Het aanspreken van personeel en het afhandelen van klachten zijn onverenigbaar met het doel van de opnamen van beveiligingscamera’s en daarmee ook in strijd met de wet.

Bron/Lees verder: Blik op Nieuws

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com