Coolblue stelt beursgang uit

0

Coolblue stelt de geplande beursgang opnieuw uit. Dit had nog deze maand moeten plaatsvinden, maar oprichter Pieter Zwart zegt het uit te stellen door de huidige onzekerheid op de financiële markten. Analisten spreken van gezichtsverlies.

Oprichter Pieter Zwart zegt in korte video dat die onzekerheid potentiële investeerders afschrikt, ‘met name als het gaat om nieuwe beursgangen in de e-commerce’. Hij zegt dat het bedrijf mede dankzij de voorbereidingen klaar was voor een beursgang. Een nieuwe datum of periode waarin de beursgang wel in gang gezet zal worden, is niet genoemd.

Coolblue wilde deze maand een beursgang maken in Amsterdam. Daarbij zouden nieuwe aandelen worden uitgegeven om verdere groei te financieren.Met de verwachte opbrengst van 150 miljoen wil het bedrijf verdere groei financieren, maakte Coolblue eerder bekend.

Zo zegt het bedrijf geld nodig te hebben om zijn magazijn verder te kunnen robotiseren en voor de opening van nieuwe winkels en distributiecentra. Ook heeft Coolblue grote plannen in Duitsland.

Beursanalist Corné van Zeijl reageert op RTL Nieuws dat beleggers waarschijnlijk zijn afgehaakt vanwege een te hoge prijs. “Je moet zo’n prijs kunnen verdedigen, dat is niet gelukt. Verder zullen sommige investeerders vraagtekens hebben bij de plannen voor Duitsland. Daar is Amazon al heel groot.”

De analist spreekt, samen met anderen, over gezichtsverlies. Hij heeft twijfels bij de uitleg van het bedrijf dat beleggers terughoudend zouden zijn met investeringen in de webwinkelbranche.

“De eerste geplande beursgang ging ook al niet door om rare redenen. Het bedrijf weet het toen onder meer aan onstuimige markten, maar de AEX-koers stond toen ze het uitstel bekend maakten, exact op hetzelfde niveau als bij de aankondiging van de beursgang.”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com