Coolblue opent XXL-store, MyCom sluit winkels

0
MyCom winkel

Terwijl Coolblue bekend maakt dit voorjaar in Tilburg een XXL-winkel te gaan openen, laat MyCom weten dat zeven van de veertien winkels per direct zijn gesloten.


Voor Coolblue wordt het de derde grote winkel en de tiende in totaal. MyCom had onlangs al op zijn Facebook-pagina aangekondigd het dit jaar ‘anders’ te gaan doen.


Coolblue

Coolblue vestigt zich in Tilburg op het Piusplein, waar het de beschikking krijgt over zo’n 1300 vierkante meter. De nieuwe winkel bevindt zich aan de rand van het centrum naast een parkeergarage.

Klanten kunnen in de nieuwe winkel straks meer dan duizend producten uitproberen. Ook kunnen ze er terecht voor advies en service, telefoonreparatie en het afhalen van online bestellingen. “Onze klanten hebben vaak al een idee welk product ze willen, maar willen het graag nog even vasthouden en uitproberen”, aldus topman Pieter Zwart.

Opening winkel Coolblue Den Haag

Zwart heeft al eerder laten weten in zo’n tien steden ruimte te zien voor het grote winkelconcept. In totaal mikt hij op zo’n twintig tot 25 vestigingen van Coolblue.


Mycom

De winkels van MyCom in Amstelveen, Arnhem, Leiden, Den Bosch, Den Helder, Zeist en Helmond zijn dicht, blijkt uit informatie op de website van het bedrijf. Daarmee houdt de retailer filialen over in Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Haarlem, Nijmegen, Roermond en Utrecht.

Al eerder, op 19 december, liet de computerketen op Facebook weten dat het winkelconcept dit jaar wordt vernieuwd. Over sluitingen werd niet gerept.

MyCom werd begin vorig jaar overgenomen door de investeerders achter het failliete Kijkshop. MyCom werd in 2015 failliet verklaard en ging begin 2016 verder als zelfstandige keten onder leiding van Peter Groenewoud en Marco Heestermans. Laatstgenoemde zou niet meer werkzaam zijn bij het bedrijf.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com