Checklist: Goed voorbereid de feestdagen in

0

Met Black Friday, Cyber Monday en de feestdagen in aantocht wordt het tijd voor retailers om te beginnen met het klaarmaken van de website en het opzetten van online campagnes. In 2018 vond 56% van de aankopen online plaats en geschat wordt dat dit aantal nog groeit, dus is het belangrijk voor retailers om zich te onderscheiden tussen alle andere aanbieders. Mogelijk zijn onderstaande tips en data van Google interessante achtergrondinformatie om deze trends te duiden.

Om bedrijven hiermee te helpen heeft Google een ‘Playbook’ gemaakt met tips om het meeste uit online campagnes te halen en sales te stimuleren.

 

Zie hieronder een aantal tips die in het ‘Retail Playbook’ te vinden zijn:
– Krijg inzicht in de vraag naar producten die je nog niet op voorraad hebt met het rapport Productsuggesties. Hier kan je de producten zien die het populairst zijn in Shopping-advertenties.
– Bouw naamsbekendheid en productbekendheid op voor bredere zoekopdrachten. Breng jouw merk en producten eerder in het aankooptraject onder de aandacht met behulp van Shopping-showcase-advertenties.
– Gebruik video om kopers te inspireren, meer dan 90% van de kopers geeft aan dat ze nieuwe producten en merken hebben ontdekt via YouTube.
– Schrijf overtuigende tekstadvertenties, vermijd bijvoorbeeld algemene Call to Actions deze leiden tot minder engagement. Blijf je advertenties testen om te zien welke boodschap het beste werkt bij de doelgroep.
– De meest gebruikte zoekopdrachten tijdens de feestdagen in Nederland zijn ‘Happy Holidays, Black Friday en Sinterklaas’. Probeer hier op in te spelen door deze op de website te integreren.
– Zorg voor een zorgeloos winkeltraject. Een lagere snelheid betekent dat potentiële kopers sneller afhaken. 77% van de smartphonegebruikers doet eerder een aankoop op een mobiele site of in een app met een snel betaalproces, zorg daarom dat het mobiel winkeltraject klopt.

Google heeft een handige Retail Playbook uitgebracht met daarin een uitgebreide checklist voor de feestdagen. Deze is hier te downloaden.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com