BSH Hausgeräte: ‘2020 was beste jaar ooit’

0

BSH Hausgeräte heeft in 2020 het beste jaar uit de geschiedenis van het bedrijf gehad. De omzet steeg wereldwijd naar 13,9 miljard euro. Dit is een groei van 5,3 procent ten opzichte van een jaar eerder, toen de omzet 13,2 miljard euro bedroeg. De oorzaak van de stijging wordt mede toegeschreven aan de covid-pandemie, waardoor mensen meer thuis gingen koken.

Carla Kriwet, CEO BSH Hausgeräte

“We hebben een zeer succesvol jaar achter de rug”, meldt CEO Carla Kriwet. Zo stegen de verkopen in Europa met 4,8 procent (8,6 procent als rekening wordt gehouden met valutakoersen). In de VS groeide de omzet met 7,7 procent en in Azië met 5,3 procent.
Vooral dit laatste stemt tot tevredenheid, want met name in China nam de groei sterk toe.
Volgens Kriwet is dit onder meer te danken aan de toenemende urbanisatie in China. Zij meldt dat BSH hiervoor zelfs een hulpmiddel heeft ontwikkeld om apparatuur optimaal te laten passen in kleine woningen.
Een groot deel van de groei is afkomstig van online verkopen. Door de pandemie zijn consumenten massaal online gegaan om hun producten te kopen. Niet alleen de ‘pure players’ hebben hiervan geprofiteerd maar vooral ook de traditionele winkels met een online aanwezigheid.

(Bericht gaat verder onder infographic)

Blue Movement
Tijdens de internationale persconferentie was er ook veel aandacht voor het nieuwe concept Blue Movement van BSH waarbij een abonnement op Bosch-apparatuur wordt genomen. Dit concept is eerst in Nederland uitgerold en blijkt zo succesvol dat het nu ook in andere landen, met Duistland voorop, wordt ingevoerd.

Duurzaamheid
Ook werd er stilgestaan bij duurzaamheid. Alle productiefaciliteiten en kantoren van BSH zijn sinds eind 2020 wereldwijd CO2-neutraal. Dit werd bereikt dankzij het efficiënter gebruik van energie in gebouwen en systemen, meer inzet van herbruikbare energie en de aanschaf van groene elektriciteit. Ook werd een deel van de uitgestootte CO2 gecompenseerd.
Kriwet stelt dat in 2030 BSH haar zelf gegenereerde groene energie moet hebben vervijfvoudigd tot 10 GWh.
Daarnaast wordt gewerkt aan een circulaire economie. Materialen, verpakkingen en onderdelen moeten gemakkelijk ontmanteld en gerecycled kunnen worden.

BSH ziet de nabije toekomst met vertrouwen tegemoet. De stijgende lijn van vorig jaar werd in de eerste maanden van dit jaar voortgezet en het is de verwachting dat ook 2021 positief wordt afgesloten.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com