B&O staat open voor overname

0

Het wil maar niet lukken om uit de rode cijfers te komen en daarom zou het Deense merk Bang & Olufsen nu positief reageren op een overnamebod. Dit laat voorzitter Ole Andersen weten aan de Deense krant Børsen.

De cijfers van B&O zijn sinds 2018 ronduit slecht en het wil maar nier niet lukken om hier verbetering in te brengen. De winstverwachting is tot driemaal toe naar beneden bijgesteld en het boekjaar 2018/2019 werd afgesloten met een omzetdaling van veertien procent. Mocht er nu een verzoek to overname binnen komen, dan zal Andersen eerst in overleg moeten met de aandeelhouders.

De grootste aandeelhouder is het Chinese Qi Jianhong, die vijftien procent van de aandelen bezit met zijn onderneming Sparkle Roll. deze deed in 2016 al een overnamebod op Bang & Olufsen, maar dat werd toen afgewezen.

Het bedrijf Bang & Olufsen staat bekend om zijn high-end televisies, audio-apparatuur en hoofdtelefoons. Om de verkoopcijfers te stimuleren, probeert het concern over te stappen van louter verkoop via groothandelaren naar verkoop door kleinere winkels.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com