Sony legt zes fabrieken stil na aardbeving Japan

0

Elektronicafabrikant Sony heeft zes Japanse fabrieken stilgelegd, na een aardbeving van 8,9 op de schaal van Richter. Ook Toyota heeft fabrieken stilgelegd, terwijl Sharp  de schade onderzoekt. De aardbeving veroorzaakte een tsunami.

 

Sony heeft het personeel van de zes fabrieken geëvacueerd, meldt Bloomberg. De fabrieken liggen in het noordoosten van Japan, waar vrijdagmorgen om kwart voor zeven Nederlandse tijd, ongeveer 125 kilometer uit de kust een aardbeving plaatsvond. In de fabrieken worden onder andere blu-ray-schijfjes, magneetkoppen en batterijen geproduceerd. Sony onderzoekt nog welke impact de beving en de bijkomende stroomstoringen op de fabrieken hebben gehad.

Toyota heeft drie fabrieken stilgelegd en meldt schade in een vierde fabriek, terwijl fabrikanten als Sharp en Nissan de schade aan het onderzoeken zijn. Canon heeft geen schade die voor problemen zorgt, terwijl Seiko Epson, dat printers produceert, nog niet weet of het schade heeft geleden. De drie grootste mobiele-telefonieproviders van Japan – NTT DoCoMo, KDDI en SoftBank – melden dat de mobiele-telefonieverbindingen zijn verslechterd.

Bron: Tweakers

Reageren niet meer mogelijk.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com