Skytech Group neemt Loewe over

0

De kogel is door de kerk: Loewe heeft een nieuwe investeerder gevonden in de vorm van Skytech. Hiermee is de toekomst van het Duitse tv-merk verzekerd.

“Skytech heeft in het verleden al bewezen dat het gevestigde merken weer tot leven kan brengen en met succes op de markt kan positioneren”, zegt CEO Aslan Khabliev. “Met ons als een Europese investeerder is gewaarborgd dat Loewe niet alleen een Europees bedrijf blijft, maar dat het zal worden geassocieerd met de internationaal erkende rating van ‘Made in Germany’.”

Twee weken geleden meldden we al dat er twee potentiële investeerders over waren, waarvan Skytech, dat onlangs het Poolse UMC heeft verkocht aan Sharp, er één van was. Deze zei toen in een verklaring dat het de wereldwijde concurrentievermogen van de traditionele Duitse fabrikant op de lange termijn veilig wil stellen. Of het concern de tv’s in Kronach wil blijven produceren is niet duidelijk. Mogelijk wordt de productie verplaatsen naar de Poolse fabrieken van UMC.

Het bedrijf wil dat in ieder geval  meer dan 30 Loewe-werknemers in de toekomst ‘belangrijke sleutelposities’ invullen. Er worden ook nieuwe medewerkers aangetrokken, onder meer op het gebied van verkoop, marketing, productontwikkeling en design. Het assortiment wordt uitgebreid. “We willen Loewe opnieuw opbouwen als fabrikant van luxe audio- en tv-producten, en aanzienlijke investeren in wereldwijde marketing- en PR-activiteiten”, aldus Khabliev.

Eerder meldden we dat Loewe ‘failliet’ was. Technisch is dit niet juist. Het bedrijf was insolvent verklaard en zocht nieuwe investeerders. Deze is nu in de vorm van  Skytech gevonden.

 

 

 

Reageren niet meer mogelijk.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com