Loewe: Doorstart in de maak

0

Het lijkt er sterk op de het merk Loewe niet gaat verdwijnen. In een reactie op het aangevraagde faillissement (zie one berichtgeving hierover van gisteren), legt Dr. Ralf Vogt, CEO van Loewe, uit dat de aanvraag een noodzakelijke maatregel was om schuldeisers te beschermen. Nu kan volgens hem het investeringsproces worden voortgezet.

Hij verklaart dat Loewe niet in staat was de nodige steun in de vorm van een lenig te vinden bij zijn huidige investeerder Riverrock. “Omwille van het insolventierecht zijn wij daarom verplicht onze schuldeisers te beschermen door onze bedrijfsvoering voorlopig per 1 juli 2019 met de laagst mogelijke kostenlast op te schorten. Dit moet ervoor zorgen dat het begonnen investeringsproces kan worden voortgezet.”

Dit houdt in dat Loewe momenteel onderhandelt met nieuwe investeerders. Ondertussen worden plannen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de meeste producten gewoon worden geleverd, waardoor het bedrijf straks naadloos over kan gaan in een nieuwe fase.

Vogt zegt dat het bedrijf zeer positieve feedback heeft gekregen van zijn partners, zowel van de klanten als van de leveranciers. “Onze partners hebben ons hun volledige steun voor de toekomst beloofd en hebben dit de afgelopen weken al bewezen.”

Peter Nortmann, manager Verkoop en Marketing, verklaart: “Loewe zal er alles aan blijven doen om een sterk en overtuigend merk te blijven voor onze jarenlange distributiepartners en eindklanten, om snel terug te keren naar de volledige leveringscapaciteit en om zich aantrekkelijk in de markt te positioneren. Bovendien zullen wij samen met onze partners de sterke punten van het premiummerk Loewe meer dan in het verleden benutten door middel van licentiehandel, ook internationaal”.

Reageren niet meer mogelijk.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com