EET Europarts neemt ‘Digital’ en ‘Living’ over van Kjaerulff1

0

 EET Europarts neemt de divisies ‘Digital’ en ‘Living’ over van Kjaerulff1 Digital A/S. Dit is de achttiende acquisitie sinds de oprichting in 1998.

 

Het Deense Kjaerulff1 bestaat sinds 1956 en heeft zich over de jaren gespecialiseerd op drie gebieden: Digital, Living en Fiberproducten als intelligente gateways en smart home fiber optic solutions.  Om strategische redenen heeft Kjaerulff1 gekozen haar focus te leggen op de snelgroeiende fiberdivisie en daarvoor de divisies ‘Digital’ en ‘Living’ te verkopen. Deze twee divisies ontwikkelen en distribueren apparatuur en accessoires voor audio/video, als digitale TV ontvangers, CA modules, antennes, LNB heads, enz. Daarnaast omvatten de activiteiten ook de distributie van een aantal high-end merken als Loewe in Denemarken en Zweden.

EET Europarts is de grootste distributeur van IT- en consumentenelectronica binnen Europa, en telt momenteel 27 kantoren over 21 landen. 

John Thomas van EET Europarts: “Wij zijn blij met de deze acquisitie. Recentelijk zijn wij al begonnen onze productgroep audio/video te ontwikkelen, omdat wij een natuurlijke overlap zien tussen deze technologieën en die van de traditionele IT-wereld. Wij zien ook een toenemende vraag naar deze producten vanuit onze klanten. Dankzij deze overname kunnen wij onze klanten nu een breed assortiment aan kwaliteitsproducten bieden, met de daarbij horende ondersteuning aangezien een groot aantal medewerkers van Kjaerulff1 bij EET Europarts in dienst treedt.”

Kjaerulff1 heeft primair distributie gekend via bedrijven in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Polen. EET Europarts zal dit de komende tijd uitbreiden naar de rest van Europa en naar haar vestigingen in Afrika.

Reageren niet meer mogelijk.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com