Doorstart Inventum

0

Inventum Holland maakt een doorstart met ruim 1 miljoen euro aan vers kapitaal. Deze investering is deels afkomstig van het familiebedrijf Gigengack Beheer en deels van een nieuwe particuliere investeerder.


Dit heeft Inventum gisteren bekend gemaakt. Het bedrijf uit Veenendaal moest vorige maand surseance van betaling aanvragen. Als reden voor de financiële problemen worden aangedragen de hoge kosten van ontwikkeling van de nieuwe producten in combinatie met verliesgevende activiteiten in met name Duitsland.

Inventum was bezig met een forse uitbreiding in het buitenland, maar werd tijdens de uitvoering hiervan getroffen door de recessie. De verkopen daalden sterk en het bedrijf kwam in de rode cijfers.

De doorstart gaat nu in afgeslankte vorm verder. Van de dertig werknemers verliezen er circa tien hun baan. De kantoren in België en Duitsland worden gesloten. Hier worden de producten via externe kanalen afgezet.

Het banenverlies zit vooral bij productontwikkeling. Inventum zet de ontwikkeling van eigen producten voorlopig in de koelkast en richt zich met name op de verkoop.

Er zijn regelingen getroffen met de belangrijkste crediteuren: de Aziatische leveranciers, waardoor het bedrijf ervan verzekerd is dat het producten kan blijven leveren. Inventum  heeft ook nieuwe afspraken gemaakt met zijn huisbank Rabo over de kortlopende schulden, zodat ook de salarissen weer betaald kunnen worden. In totaal hadden crediteuren ten tijde van de surseanceaanvraag enkele tonnen uitstaan bij het bedrijf.

Reageren niet meer mogelijk.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com