Create2Fit vraagt faillissement aan

0
Ton Coronel

Het moederbedrijf achter onder meer Televisiewinkel.nl, Create2Fit, is failliet. Ondernemer en autocoureur Tom Coronel en zijn compagnon Marc Koster hebben het faillissement aangevraagd.


Het in Naarden gevestigde bedrijf werd vorig jaar door RFS (de holding achter Wehkamp) terug aan Tom Coronel verkocht voor één euro. Coronel probeerde om het verlieslijdende bedrijf weer op de baan te krijgen, maar dat is dus niet gelukt.

Update:

In Twinkle laat Marc Koster weten dat er verschillende gegadigden zijn om onderdelen van het failliete bedrijf over te nemen. Om welke partijen en onderdelen het gaat, kan Koster nog niet zeggen. Gisteren is de curator voor het eerst bij de onderneming langs geweest. Over een maand hoopt Koster meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van Create2Fit.

De webwinkels van Coronel, die zijn samengebracht onder de paraplu van Create2fit, stonden er al langere tijd slecht voor. Plannen om het bedrijf te laten uitgroeien tot een omzet van ruim 100 miljoen mislukten. Televisiewinkel.nl, Koffiediscounter.nl, Barbecueshop.nl en Sneeuwkettingen.com zijn momenteel gesloten, blijkt uit rondgang langs de sites.

Wehkamp

Tom Coronel richtte samen met zijn jeugdvriend Marc Koster Create2Fit in 2004 op. Zij richtten tal van webshops op, waaronder Plasma Discounter, die later zou worden omgedoopt tot Televisiewinkel.nl. maar zij handelden ook in producten als radars en kinderzitjes.

De omzetten stegen snel en in 2009 verkocht Coronel een meerderheidsbelang in Create2Fit aan RFS Holland, het moederbedrijf van Wehkamp. Volgens Coronel kon hij zo profiteren van de kracht van het online warenhuis.

Dat dit niet lukte, bleek een paar jaar later. Wehkamp kwam in handen van de Britse investeringsmaatschappij Apax Partners, die zo snel mogelijk van het slecht draaiende Create2fit af wilde. Coronel en Koster konden voorkomen dat het bedrijf werd opgedoekt door het terug te kopen, naar eigen zeggen voor 1 euro.

Drastische maatregelen om er nog iets van te maken

Het tweetal moest drastische maatregelen nemen om er nog iets van de te maken. De omzet van het bedrijf bleek niet te zijn gestegen naar 100 miljoen tot 150 miljoen euro, maar gedaald tot 32 miljoen. Daarom moesten ze dertig werknemers ontslaan en werden vier van de acht webwinkels opgedoekt.

Dit alles blijkt nu niet tot voldoende resultaten te hebben geleid. Hoewel Coronel nog afgelopen november meldde dat hij van Create2Fit weer een ‘winstmachine’ zou maken, moet hij nu het faillissement aanvragen.

Bij alle webwinkels is het voorlopig niet mogelijk om producten te bestellen. Ook de vorig jaar opgerichte webshop voor refurbished elektronica Phurby.nl is uit de lucht gehaald. Daarnaast heeft de fysieke winkel in Naarden de deuren gesloten. 

De 65 medewerkers van Create2Fit zijn donderdag op de hoogte gesteld over het faillissement. Koster laat aan NU.nl weten te mikken op een doorstart.


Reageren niet meer mogelijk.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com