ATAG Posbankloop wordt klimaatneutraal

0


De ATAG Posbankloop in en rond Velp is het eerste hardloop- en wandelevenement in Nederland dat klimaatneutraal wordt georganiseerd. Natuurgebied de Posbank op de Veluwe is in beheer bij Vereniging Natuurmonumenten. Als compensatie voor de uitgestoten hoeveelheid CO2 gaat de organisatie in samenwerking met hoofdsponsor ATAG en Natuurmonumenten een klimaatbos aanplanten.


De organisatie van de ATAG Posbankloop gaat bij alle voorbereidingen op en activiteiten rond de loop zoveel mogelijk duurzaam opereren. Deelnemers worden opgeroepen met het openbaar vervoer of de fiets, als alternatief van de auto, naar Velp te komen. Tot de maatregelen behoren ook het gescheiden inzamelen van afval en de inzet van elektro-scooters (in plaats van motoren) voor het begeleiden van de hardlopers op de 6 en 15 kilometer. Naast het treffen van preventieve maatregelen zal de onvermijdelijke CO2-uitstoot volledig worden gecompenseerd.

Climat Partner, een gespecialiseerd bureau, heeft berekend dat 1.000 bomen moeten worden aangeplant om het evenement klimaatneutraal te organiseren. De eerste aanplant voor het klimaatbos is voorzien in het voorjaar van 2011. Volgens plan zal het bos na vijf jaar 40.000 bomen omvatten.

De organisatie van de ATAG Posbankloop reserveert voor het project per deelnemer een vast bedrag uit het inschrijfgeld. Hoofdsponsor ATAG, marktleider in keukenapparatuur en gevestigd in Duiven, heeft toegezegd dit bedrag te verdubbelen. Daarnaast kunnen deelnemers bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen of een boom adopteren. Bedrijven kunnen sponsor worden van het project of certificaten à €200,00 aanschaffen. Deelnemers en bedrijven kunnen op deze wijze daadwerkelijk hun maatschappelijke betrokkenheid tonen.

Reageren niet meer mogelijk.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com