BCC: Verlies neemt toe

0

BCCProblemen met de invoering van een nieuw ERP-systeem hebben ervoor gezorgd dat BCC het afgelopen boekjaar zijn verlies met 9,1 miljoen euro heeft zien oplopen. Dit stelt moederbedrijf Darty Group bij de bekendmaking van de jaarcijfers.

 

BCC staat voor het vierde jaar op rij in het rood, nadat er in 2012 break-even werd gedraaid. Hoe groot de verliezen bij BCC zijn, meldt Darty niet. De Nederlandse keten heeft vorige maand een nieuw systeem geïmplementeerd om de problemen het hoofd te bieden.

Wel meldt Darty dat Het moederbedrijf laat alleen weten dat er het afgelopen boekjaar, dat eind april eindigde, samen met de winstgevende Belgische formule Vanden Borre een winst van 4,9 miljoen euro is geboekt. Vorig jaar was dat nog 14,8 miljoen euro.

De omzet in beide landen nam met één procent toe tot 705,5 miljoen euro, al is dat vooral dankzij de achttien winkels die BCC in februari vorig jaar overnam van HiM Retail. De positieve omzetcijfers van Vanden Borre werden volgens Darty meer dan tenietgedaan door de verstoring bij BCC.

Bron: RetailNews

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com