BCC verdubbelt omzet na samenwerking Wehkamp

0

De online omzet van BCC is  in het laatste kwartaal ruim verdubbeld. Dit is mede te danken aan de samenwerking met Wehkamp, laat moederbedrijf Fnac Darty weten bij de bekendmaking van de jaarcijfers.

 

Als gevolg van de samenwerking wordt het volledige assortiment van BCC bij Wehkamp verkocht. Alle online aankopen van elektronica en huishoudelijke producten bij Wehkamp worden door BCC afgehandeld. Daarbij profiteert BCC ook van de ‘digitale expertise en logistieke capaciteit voor kleine pakketjes’ van Wehkamp.

De elektronicaketen richt zich voorlopig sterk op de uitvoeiring van een transformatieplan. Zo is afgelopen kwartaal opnieuw een winkel gesloten, waarmee er afgelopen boekjaar zeven vestigingen verdwenen.

Hoe groot de omzet en winst of verlies van BCC is, wordt niet vermeld. In de Benelux, waar ook de winkels in België onder vallen, viel het operationeel resultaat van Fnac Darty terug van 12,1 naar 5,2 miljoen euro. Daarbij spreekt het moederbedrijf van ‘solide resultaten’ gedurende het jaar in België.

De omzet in de Benelux steeg met 2,1 procent naar 936 miljoen euro. In het vierde kwartaal kwam de groei uit op 6,8 procent, vooral dankzij sterke prestaties van de Belgische keten Vanden Borre. Fnac Darty zag zijn totale jaaromzet met 0,4 procent oplopen naar 7,5 miljard euro bij een winst van 150 miljoen euro.

Bron: RetailNews.nl

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com