Arçelik neemt productiefaciliteit Whirlpool in Turkije over

0

Het Turkse Arçelik, producent van  onder meer Beko en Grundig, heeft een overeenkomst afgesloten met Whirlpool Global Holdings voor de aankoop van het gehele aandelenkapitaal van de dochteronderneming van Whirlpool in Turkije. Deze produceert koelinstallaties en wasmachines voor de Europese dochterbedrijven van Whirlpool. Volgens de overeenkomst worden de aandelen gekocht op de sluitingsdatum voor 78,3 miljoen euro.

De overeenkomst heeft betrekking op de productie- en opslagfaciliteiten van Whirlpool in Manisa met een jaarlijkse capaciteit van 2,7 miljoen koelings- en wasmachine-eenheden, zo’n 1000 werknemers en een totale oppervlakte van 245 duizend vierkante meter.

De transactie is onderworpen aan goedkeuring van de regelgevende autoriteiten en andere gebruikelijke afsluitvoorwaarden. Afsluiting van de overeenkomst is gepland vóór 1 juli 2021.

De overeenkomst heeft alleen betrekking op de productie van de apparatuur. De distributie hiervan blijft in handen van de vestigingen van Whirlpool.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com