Amazon.nl opent volgend jaar volledige webwinkel

0

Uit een interne mededeling aan Amazon leveranciers, gedeeld in de (besloten) Amazon Expert Group Netherlands op LinkedIn, blijkt dat Amazon vanaf volgend jaar eindelijk gaat beginnen met algemene verkoop via het domein Amazon.nl. Dit meldt Emerce.

Amazon.nl bestaat al, maar wordt momenteel alleen gebruikt voor de verkoop van e-books. Klanten die andere producten willen bestellen worden doorverwezen naar Amazon.de.

Er wordt al jaren gespeculeerd over de komst van Amazon naar Nederland, maar in feite richt Amazon zich al op de Nederlandse markt. Het bedrijf is in 2018 begonnen met het vertalen van twee miljoen productpagina’s uit het Duits naar het Nederlands en heeft iDEAL als betaalmethode toegevoegd. Sinds dit jaar levert Amazon drie miljoen artikelen die de volgende dag bij Nederlanders kunnen worden bezorgd. Maar ondanks aantrekkelijke prijzen hebben Nederlandse consumenten de webwinkel echter nog niet massaal ontdekt.

Dat gaat dus eindelijk veranderen. Nederlandse leveranciers (vendors) en verkopers (sellers) kunnen alvast een zogeheten Central Account voor Nederland aanmaken, zoals blijkt uit onderstaande mededeling.

Een datum voor de lancering wordt niet genoemd, maar uit de instructies blijkt dat er geen Nederlands distributiecentrum komt. Er zal worden geleverd vanuit dc’s dicht bij de Duitse grens, zoals nu ook het geval is.

Bron: Emerce

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com