Afzegging beurzen door coronavirus – Update: MCW afgelast

0

Onderstaande berichtgeving was van voor het bekend maken van het afgelasten  va de MCW beurs in Barcelona. Voor het meest actuele nieuws verwijzen wij naar dit bericht.

De uitbraak van het coronavirus begint nu ook effecten in Europa te hebben. De Zuid-Koreaanse producent LG meldde al eerder niet deel te nemen aan enkele beurzen, waaronder Integrated Systems Europe die volgende week in Amsterdam van start gaat. Nu hebben ook Amazon, Ericsson, Nvidea en Sony hun deelname aan MCW in Barcelona afgezegd

In een persbericht van LG stelt het concern: “Ook de deelname aan Mobile World Congress (MWC) 2020, dat plaatsvindt in Barcelona van 24 tot 27 februari, en de deelname aan vakbeurs EuroShop in Düsseldorf zijn teruggetrokken. We vonden het een moeilijk besluit, maar de veiligheid van onze klanten en werknemers staat voorop.

LG vervolgt: “Nu de Wereldgezondheidsorganisatie mensen aanraadt ‘sociale afstand’ in acht te nemen, nemen wij onze verantwoordelijkheid en hebben we deelname aan grootschalige evenementen afgezegd tot de situatie zich stabiliseert.”

Sony meldt op zijn website dat beslissing is gemaakt omwille van de gezondheid van zijn klanten, partners, media en medewerkers. In plaats van fysiek deel te nemen wordt de nieuwe producten nu via een livestream op YouTube aangekondigd. Dit gebeurt maandagochtend 24 februari om half negen.

De organisator van de MCW meldt dat de beurs gewoon door gaat. Er komen zo’n 2800 standhouders naar Barcelona. Wel worden maatregelen getroffen om de risico’s te beperken Zo is een ‘no-handshake’-beleid op de beurs.

Update 11 feb 2020: Toegevoegd dat Sony, Amazon, Ericsson en Nvidea hun deelname aan MCW Barcelona afzeggen

Update 13 feb 2020: De beurs is afgelast. Kijk hier voor meer nieuws hierover.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com