IFA 2018: Acer probeert ‘barrière tussen mens en technologie te breken’

0

Acer introduceert een bak nieuwe producten. Het Aziatische merk toonde tijdens haar persconferentie op elektronicabeurs IFA in Berlijn onder meer notebooks, all-in-ones en een Mixed Reality Headset. Ook probeert het haar portfolio aan game-producten een ‘boost te geven’ met de komst van speciale monitoren, computeraccessoires  en een speciale gamestoel, de Predator Thronos.

 

Acer is traditiegetrouw een van de eerste merken die op de IFA, Europa’s grootste techevenement, haar line-up voor het komende (na)jaar laat zien. Haar insteek? De consument maximaal laten profiteren van technologie door zelf zo min mogelijk energie daarin te steken. Anders gezegd: gebruikersgemak is en blijft een zeer belangrijk punt van aandacht bij de Taiwanese fabrikant, die vooral bekend staan om haar vaak goede prijs-kwaliteitverhouding. “We proberen de barrière tussen technologie en mensen nu eindelijk te breken”, zei CEO Jason Chen tijdens de persconferentie.

 

Dat doet Acer met een omvangrijk en gevarieerde portfolio. Meest in het oog springt de Star VR One, een VR-headset, vergelijkbaar met de Oculus Rift en HTC Vive, maar zonder (vaak benodigde) externe sensoren. Hij doet zijn VR-trucje vooral met behulp van eye-tracking en hoogwaardige hardware. Tof, maar vermoedelijk vooral interessant voor een vrij beperkte doelgroep. Voor zijn Mixed Reality-broer, de OJO 500 is dat niet anders. Deze headset kent een geïntegreerde koptelefoon, verstelbare lenzen en is geschikt voor Window 10.

 

Swift-serie
Voor de gemiddelde consument lijkt de Acer Swift-serie een stuk meer interessant. Deze extreem dunne laptops (of: ultrabooks) zijn in de retail behoorlijk populair en daarom hebben de Swift 5 en Swift 7 beiden een flinke upgrade gekregen. Zo krijgt de nieuwe Swift 5 nu een 15 inch display, waar deze eerst het moest doen met een diagonaal van 14 inch. Belangrijk is daarbij te vermelden dat zijn formaat hetzelfde is gebleven. De Swift 7 gaat nog een stapje verder: dit model heeft hetzelfde display als zijn voorganger, maar is toch een stuk compacter door een betere ‘screen-to-body ratio’.

 

Voor de liefhebbers van gaming is er tot slot een waslijst aan nieuwe apparaten, te vinden in de Nitro-lijn. Een toetsenbord, een muis, een headset – bedenk een gadget om nog beter te kunnen gamen en Acer heeft er wel een product voor geïntroduceerd. Zelfs een lichtgewicht en duurzame rugzak ontbreekt niet. De Predator Thronos is het vlaggenschip: speel hierin een potje PlayerUnknown’s Battlegrounds en je waant je in een andere wereld.

 

In de winkel
Wanneer al dat moois in de winkels moet liggen? Dat verschilt per item, maar in de basis probeert Acer het vierde kwartaal aan te grijpen om alle (web)winkelschappen te vullen.

 

De Acer Predator Thronos is een extreem uitgebreide gamestoel.

 

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com