3D ZONDER BRIL VAN DIMENCO OP KICKSTARTER

0

dimenco2Dimenco uit Veldhoven hoopt via de crowdfundingsite Kickstarter 199.000 dollar op te halen voor de productie van brilloze 3d-tv’s. Op deze toestellen kan zonder bril 3d-content worden gekeken.

Dimenco maakt hierbij gebruik van 4k-panels en een speciaal filterlaagje dat ervoor zorgt dat ‘diepte’ wordt gezien. Dankzij deze technologie is de kijkhoek 153 graden. Anders gezegd, binnen deze kijkhoek kan iedereen het 3d-effect zien. Het effect kan ook worden uit gezet, waardoor programma’s zoals het nieuws en dergelijke gewoon tweedimensionaal kunnen worden bekeken.

Het concern is opgericht door oud-werknemers van Philips, die daar ook bezig waren met deze technologie. Dimenco heeft al voor de zakelijke markt een groot aantal 3d-zonder-bril-displays gemaakt en hoopt met het crowdfunding-project voldoende kapitaal binnen te halen om ook de consumentenmarkt te kunnen betreden.

Mocht het streefbedrag van 199.000 euro niet behaald worden, dan krijgen alle investeerders – zoals Kickstarter dat in zijn voorwaarden verplicht stelt – hun geld terug. “Dan is dat een duidelijk signaal dat de consument nog niet klaar is voor een 3d-televisie waar je geen bril voor nodig hebt”, aldus Bas Ploeger van Dimenco.

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com