17% van de Nederlanders vindt het moeilijk om even geen gebruik te maken van technologie

0

In China (43%), Brazilië (42%) en Argentinië (40%) hebben de meeste mensen moeite om van hun technologie af te blijven. Mensen in Duitsland, Nederland en België vinden het het meest gemakkelijk om hun digitale apparatuur te laten liggen.

 

Toch vindt 17% van de Nederlandse bevolking het moeilijk om even geen gebruik te maken van technologie zoals mobiel toestel, computer, tv etc. 30% vindt dit niet moeilijk.

Dit blijkt uit een GfK online onderzoek over 17 landen verspreid waarin de volgende stelling is voorgelegd: ‘Ik vind het moeilijk om even geen gebruik te maken van technologie (mijn mobiele toestel, computer, de tv etc.), zelfs wanneer ik weet dat het beter is voor me’.

Er is nauwelijks verschil tussen mannen en vrouwen. Kijken we naar de leeftijd, dan hebben jongeren de meeste moeite om even geen gebruik te maken van hun technische apparaten. Van de 15-19 jarigen vindt 26% dit lastig. Mensen boven de 40 jaar hebben minder moeite om hun apparaten los te laten. In de groep 50-59 jaar geeft zelfs meer dan 40% aan het (helemaal) niet moeilijk te vinden.

 

Meer informatie: GlobalGfKsurveyBreakfromTechnology2017.pdf 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com