​‘Meeste consumenten gaan niet minder naar winkels’

0

meeste-consumenten-gaan-niet-minder-naar-winkelsRuim zestig procent van de consumenten verwacht dat hun bezoek aan winkelgebieden en stadscentra de komende vijf jaar niet verandert. Wel groeit ook het onlineaandeel hard door, blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van ShoppingTomorrow onder vijfduizend consumenten.

Consumenten verwachten in 2021 32 procent van hun bestedingen online te doen. In de eerste zes maanden van dit jaar was dit nog 22 procent.

Parkeerkosten blijken het belangrijkste obstakel om aankopen in lokale winkelgebieden te doen. Meer dan de helft van de consumenten geeft aan dit een probleem te vinden. Daarnaast vindt 35 procent dat de bereikbaarheid te wensen overlaat. Technologische innovaties, zoals zelfscan en contactloos betalen, vergroot de aantrekkingskracht van winkels juist.

De aanwezigheid van grote winkelketens is voor 71 procent van de consumenten een belangrijke reden om stadscentra te bezoeken. Kleine, onafhankelijke winkels en parkeerfaciliteiten volgen met respectievelijk 68 en 67 procent.

Bron: RetailNews

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com