Video on Demand verslaat in 2012 de DVD

GfK Retail & Technology Nederland voorziet dat in 2012 het aantal films dat betaald via Video on Demand wordt gekeken, in 2012 het aantal verkochte films op DVD en Blu-ray overtreft. 

 

In 2011 zijn er een half miljoen Nederlanders méér Video on Demand gaan gebruiken. Dat brengt het aantal Video on Demand kijkers via aanbieders zoals KPN, UPC en Ziggo op dit moment op 1,2 miljoen. Afgelopen jaar hebben de Nederlanders voor zo’n € 53 miljoen aan films op Video on Demand gekeken, heeft GfK berekend. Daarmee is Video on Demand de grote aanjager van de digitale entertainmentmarkt.

‘In het najaar van 2011 zijn er veel nieuwe gebruikers van Video on Demand bijgekomen,’ vertelt Daniëlle Tamis van Stichting Video on Demand. ‘Steeds meer mensen ontdekken het gemak om die film te bestellen waar zij op dat moment zin in hebben. Van de nieuwste blockbuster uit de bioscoop tot die oude klassieker die zij altijd nog een keer wilden zien. Wij verwachten dat deze tendens zich komend jaar zal versnellen. Dit komt mede door de economische situatie. Nu mensen bewust minder geld willen uitgeven, kiezen zij er niet voor om er op uit te gaan, maar juist om met elkaar thuis een gezellige avond te beleven.’

 

Video on Demand Top 10

Uit onderzoek blijkt dat mensen het liefst samen of met de kinderen Video on Demand kijken. Tijdens de kerstvakantie is met familie en vrienden film kijken een heerlijk tijdverdrijf. Komende weken wordt dan ook een piek in het gebruik van Video on Demand verwacht.

 

De toppers van dit moment op een rij:

1.    Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

2.    Transformers: Dark of the Moon

3.    Sint

4.    Gooische Vrouwen

5.    X-Men: First Class

6.    Cars 2

7.    The Hangover II

8.    De Smurfen

9.    Thor

10.  Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

December 2011, Stichting Video on Demand

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com