Groupe SEB neemt WMF over

WMF_Group_neue_Fahnen

Groupe SEB heeft de WMF Group overgenomen. WMF staat wereldwijd bekend om zijn professionele koffiemachines en in Duitsland is het merk een van de grootste spelers op het gebied van klein huishoudelijke apparatuur, cookware en keukenbenodigdheden.

 

Groupe SEB voegt hiermee een nieuw merk toe aan zijn assortiment, naast merken als Tefal, Krups en Moulinex. “WMF is een gevestigde, vooraanstaande leverancier, die onze cultuur en waarden deelt en die net als wij geworteld is in jarenlange tradities”, stelt Managing Director Rob van Poppelen in een brief aan de Nederlandse relaties.

“De overname zal op dit moment geen effect hebben op de day-to-day business of onze samenwerking met onze relaties. De contactpersonen blijven ongewijzigd”, aldus Van Poppelen.

In een toelichting voegt hij toe dat het nieuws zo pril is, dat er nog geen duidelijkheid kan worden gegeven over de consequenties. “Daarom zeg ik dat we voorlopig alles laten lopen zoals het nu loopt. Er zal eerst worden gekeken naar de integratie in de Duitse markt, het belangrijkste afzetgebied van WMF. Daarna krijgen we ongetwijfeld te horen wat er in de andere landen, waaronder Nederland, gaat gebeuren.”

Multibrands is begin dit jaar de Nederlandse distributeur geworden van de elektrische consumentenproducten van WMF. Het is onbekend wat de consequenties van de overname hiervoor zijn.

Van Poppelen: “Er zijn veel vragen waar we nu geen antwoord op kunnen geven. Hopelijk komt hier snel verandering in.”

Ook interessant...

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com