IFA-blog

IFA_Logo_2016_datum_SEP_Versalien_eng-small

Volg de IFA via ERMonline

Niet iedereen is in staat op naar Berlijn te reizen om een bezoek aan de IFA te brengen. Voor alle thuisblijvers houdt de redactie van ERM daarom een blog bij op www.ermonline.nl. Hieronder laten we enkele berichten en video’s van vorig jaar zien, om alvast in de stemming te komen.


Standimpressie IFA 2016: Miele pakt uit

Niet naar de IFA in Berlijn geweest? Geen nood, op deze site laten we meest opmerkelijke introducties zien. Miele toonde een groot aantal noviteiten, waaronder de eerste zakloze stofzuiger van dit merk, de Black Edition koffiebonen met bijhorende nieuwe espressovolautomaat en een nieuwe serie was- en droogautomaten, de Classic-lijn.


Standimpressie IFA 2016: AEG toont noviteiten

Niet naar de IFA in Berlijn geweest? Geen nood, op deze site laten we meest opmerkelijke introducties zien. Ditmaal noviteiten van AEG: waaronder de nieuwe Softwater technology wasautomaat, het nieuwe design van de inbouwapparatuur en de afwasautomaat waarvan de onderste korf omhoog komt.


Standimpressie IFA 2016: Philips toont oled-tv met Ambilight

Niet naar de IFA in Berlijn geweest? Geen nood, op deze site laten we meest opmerkelijke introducties zien. We beginnen met Philips, die onder meer de eerste oled-tv met Ambilight toonde.

 


Samsung Family Hub komt naar Europa

samsung family hub

Een van de apparaten die Samsung op de IFA introduceert is de FamilyHub koel/vriescombinatie. Dit apparaat is al eerder in de VS uitgebracht en Samsung denkt hier nu ook succes mee te kunnen boeken in Europa.

Deze koelkast is uitgerust met Twin Cooling Plus, dat bestaat uit gescheiden koeling voor het koel- en het vriesgedeelte. Daarnaast is er Precise Chef Cooling dat de temperatuur niet verder laat schommelen dan 0,5 graad en is de ChefZone bestemd voor temperatuurgevoelige producten als vis en kip.

In de koelkast bevinden zich drie camera’s die de inhoud laten zien. De beelden kunnen direct op de mobiele apparaten van gebruikers bekeken worden, bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen.

Ook heeft de FamilyHub een Full HD 21,5 inch touchscreen waarmee gebruikers allerhande taken kunnen uitvoeren. Een interactief whiteboard voor notities en foto’s bijvoorbeeld of een gezinsplanner. Content kan worden geüpload vanaf het scherm of via een smartphone of tablet. Het scherm is ook te gebruiken voor het bestellen van boodschappen.

Tot slot geeft FamilyHub toegang tot meesterkoks met de Club des Chefs app. Vanaf het FamilyHub scherm geven de chefs kooktips via tekst en video.

De FamilyHub koelkast komt in 2017 naar Nederland.


Harman, onder de Funkturm

HK+OMNI+_+GROUP

Harman heeft zich met zijn merken, waaronder JBL, AKG en Harman Kardon, stevig genesteld in de audio-markt. Deze leverancier heeft als vanouds een grote stand aan de voet van de Funkturm op het IFA-terrein en laat hier zijn nieuwste producten zien.

 

We lichten een paar uit. De JBL Playlist bijvoorbeeld is een Hi-Fi speaker met ingebouwde Google Cast, zodat muziek, radio of podcasts direct geluisterd kan worden vanaf Android telefoon of tablet, iPhone, iPad, Mac of Windows laptop.

De speaker werkt via Wi-Fi. Dat maakt het mogelijk om te streamen vanaf bijvoorbeeld Spotify en Pandora, doordat de muziek direct naar de speaker wordt gestuurd zonder dat bijvoorbeeld de telefoon daar tussen staat.

Het is mogelijk om meerdere JBL Playlist speakers aan elkaar te koppelen, waardoor het geluid wordt versterkt. Door deze multiroom functie is het mogelijk om favoriete muziek door het hele huis af te spelen.

Vandaag zijn tevens de de nieuwe generatie JBL E-Series geïntroduceerd. Deze lijn van vijf lifestyle hoofdtelefoons bestaat uit in-ear, on-ear en around-ear modellen. De draadloze modellen van de JBL E-serie, de E25BT, E45BT en E55BT, werken via Bluetooth. Elk model stelt de gebruiker in staat om naadloos te schakelen tussen verschillende apparaten. Telefoongesprekken opnemen en muziek luisteren wisselen elkaar zo moeiteloos af.

Van AKG werd de high-end in-ear hoofdtelefoon N40 gepresenteerd. Deze is gecertificeerd voor HiRes-Audio en moet een uitmuntend geluid leveren. Dat mag ook wel, want de verkoopadviesprijs is 399 euro.

Tot slot noemen we nog de Harman Kardon Omni+: een draadloos Multi-Room HD-audio-systeem. De beschrijving zegt het eigenlijk al. Dit systeem kan ervoor zorgen dat er in het hele huis draadloos naar HD-audio kan worden geluisterd. Het systeem ondersteunt Spotify Connect en Google Cast. In het voorjaar van 2017 komt hier een Omni+ soundbar bij en er is zelfs een component, de Omni 50+, die geschikt is voor gebruik buitenshuis.


Het weer in Berlijn

Schermafbeelding 2016-09-01 om 17.27.57Voor alle IFA-gangers een overzicht van het weer voor de komende dagen. We hebben net twee heel zonnige, ‘technische’ dagen achter de rug. Morgen en overmorgen is het ook zonnig, af en toe een wolkje en lekker warm. Zondag en maandag wordt regen verwacht. Vergeet dus niet een jas en een paraplu mee te nemen!


Dunste connected weegschaal

TeraillonTerraillon presenteert op de IFA de R-link, een connected Bluetooth smart weegschaal die extreem licht en dun (slechts 11,8mm) is. Terraillon is een Franse specialist op het gebied van metrologie en een van de Europese leiders op de markt van personenweegschalen.

Alle modellen van de R-serie zijn extreem dun. Het design bestaat uit ronde, strakke lijnen met rvs-afwerking. Ze beschikken over een lcd-scherm met achtergrondverlichting, vier gewichtssensoren voor een grote betrouwbaarheid van de metingen en een groot plateau.

Deze nieuwe connected weegschaal bezit technologie die kan helpen bij het afvallen. Dankzij de BodySense-technologie wordt niet alleen het gewicht berekend, maar worden ook het vet-en watergehalte en de spier- en botmassa gemeten. 

De weegschaal kan worden verbonden met maximaal acht smartphones of tablets via SmartConnect, een praktische functie voor bijvoorbeeld families. Dankzij de geïntegreerde Bluetooth Smart-technologie verbruikt de R-link weinig energie en worden de gegevens snel verzonden en automatisch gesynchroniseerd met de Wellness Coach-app.


Bosch Smart Home uitgebreid
met bewakingsapparatuur

8701_02

Bosch beperkt zich niet tot huishoudelijk apparatuur alleen, maar maakt het Smart Home concept compleet met beveiligingsapparatuur die tevens de luchtkwaliteit in de gaten houdt.

360-graden full-HD camera van Bosch voor binnen

360-graden full-HD camera van Bosch voor binnen

Dit jaar heeft Bosch veel te melden op IFA 2016. Enkele nieuwe apparaten en technologieën zagen we eerder dit jaar al op EuroCucina in Milaan, de plek om nieuwe keukenapparaten te tonen. IFA daarentegen is juist de ideale locatie om ook andere producten zoals een geheel nieuw beveiligingsconcept te tonen. Het betreft een assortiment met onder meer multifunctionele camera’s en rookmelders.
Connected

Bosch Twinguard rookmelder die ook de luchtkwaliteit meet en bewaakt

Bosch Twinguard rookmelder die ook de luchtkwaliteit meet en bewaakt

Bosch presenteert zichzelf als een ‘connectivity company’. Dat wil zeggen: er is een sterke focus op smart woningen waarbij elementen, zoals de apparatuur, verlichting, beveiliging en verwarming met elkaar en de eindgebruiker communiceren.
Sensoren spelen hierbij een cruciale rol. Zo is de nieuwe Series 8 inductiekookplaat uitgerust met een sensorsysteem voor koken en bakken en de afzuigkappen beschikken over een sensor die de luchtkwaliteit meet. Zelfs de OptiMUM keukenmachine beschikt over SensorControlPlus waardoor bijvoorbeeld de machine stopt met kloppen zodra slagroom de juiste dikte heeft bereikt.Dankzij connectivity en sensoren kunnen apparaten zelf ‘nadenken’, besluiten nemen en taken overnemen van de eindgebruiker.


Panasonic: Laundroid vouwt de was

Panasonic-Laundroid-CEATEC-2015-06

Panasonic werkt aan een machine die de was wast, droogt, vouwt en opbergt. Dit moet over een aantal jaren op de markt komen. Een deelontwikkeling die volgend jaar al wordt geïntroduceerd is de Laundroid, die de was vouwt. Er is al een prototype en naar verwachting zal een eerste werkend model volgend jaar op de markt komen.


Miele’s eerste zakloze stofzuiger en eigen koffie

Miele

Het grote nieuws van Miele is de komst van een zakloze stofzuiger. Ook dit exemplaar maakt gebruik van cycloontechnologie, hetzij met een geheel eigen design. De bekende technologie met meerdere cyclonen heeft plaatsgemaakt voor één cycloon.

Een van de grootste nadelen van een zakloze stofzuiger is het legen van de bak. Dat heeft Miele voor de Blizzard CX1 opgelost met een vindingrijke bak die met een druk op de knop geleegd kan worden. Omdat al het vuil hier van bovenaf in valt, zal het niet meer voorkomen dat lange haren bijvoorbeeld ergens aan vastklitten (ervaren bij andere merken).

Miele koffie
Nog meer nieuws van Miele: mooie eigenschappen van de W1 wasmachine en T1 droogautomaat zijn samengevoegd in de WT1 wasdroogautomaat met TwinDos, twintig programma’s en opties, beladingsherkenning en CapDosing. De losse wasmachine en droger worden tijdens de beurs gepresenteerde in de geüpdatete versie: de Classic. De apparaten werken nu nog efficiënter, zuiniger en sneller, aldus Miele.

Tot slot nog een opvallend nieuwtje: de komst van Miele koffie, een blend die speciaal samengesteld is voor de Miele Edition N°1. De koffie is verkrijgbaar via de webshop.


Siemens zet sterk in op connectivity

01_Siemens_connected range_KLNog voor de IFA goed en wel opengaat voor het grote publiek, krijgt de vakpers al nieuws te horen tijdens de voorafgaande persconferenties. Siemens bijt de spits af en laat zien dat het merk connectiviteit hoog in het vaandel heeft staan.

Het assortiment digitale huishoudelijke apparaten is flink uitgebreid. Vanaf nu kunnen de apparaten niet alleen met de gebruiker, maar ook met elkaar communiceren en zo taken van de gebruiker overnemen.

Tot de nieuwe smart apparaten behoren een riante side-by-side koelvriescombinatie met camera’s in het interieur, hightech vaatwassers en was- en droogapparatuur met energie management. Tot slot is zelfs de nieuwste koffievolautomaat, de EQ.9 Home Connect te bedienen via de smartphone of tablet.

Wens van de consument
Meer dan 80 procent van de consumenten wil graag een volledig ‘connected lifestyle’, ondersteund door smart technologie, stelt Siemens naar aanleiding van een recent onderzoek. Slechts 20 procent kan dit nu bereiken en dus is er winst te behalen.

Siemens denkt dat dit mogelijk is door beter gebruik te maken van de mogelijkheden. Zo wordt er gestreefd naar een open standaard en gaat het concern partnerships aan met externe services en providers. “Binnenkort kunnen de vaatwassers zelf de vaatwassertabletten bijstellen. Ze worden vervolgens via de post geleverd”, aldus Roland Hagenbucher, CEO van Siemens Hausgeräte Duitsland.


Sonos: spraakbesturing en nieuwe partners

lvt_hires_Sonos Amazon Alexa kopie 

Nog voordat de persconferenties van de IFA van start gingen, presenteerde Sonos gisteren zijn nieuwste ontwikkelingen. Hierbij stonden spraakbediening en geïntegreerde apps van partners centraal.

Zo wordt de spraakdienst Alexa van Amazon in de apparaten van Sonos opgenomen, waardoor ze eenvoudig met de stem aan te sturen zijn. Deze nieuwe spraakmogelijkheid wordt geïnstalleerd via een software-update die op alle nieuwe en al gekochte Sonos-apparaten werkt. De update begint dit jaar, waarbij gebruikers worden uitgenodigd een proefversie te installeren. In 2017 moet deze dienst voor iedereen beschikbaar zijn.

Ook kondigt Sonos de integratie aan met Spotify Connect. Vanuit de Spotify-app kan straks het hele Home Sound System worden bediend, inclusief het groeperen en degroeperen van kamers. Ook kun je ervoor zorgen dat je via de app alvast de muziek aan zet, voordat je thuis komt. Deze gratis software-update is vanaf oktober beschikbaar.

Een andere samenwerking die Sonos aankondigt is met AirBnB. Sonos is daarbij begonnen met het aanbieden van zijn muzieksystemen aan nieuwe verhuurders van AirBnB.


 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com