Whirlpool Corporation ‘meest bewonderd bedrijf’

Fortune heeft Whirlpool Corporation verkozen tot een van de meest bewonderde bedrijven uit de industriesector van huishoudbenodigdheden en meubilering. Whirlpool eindigde als eerste voor het tweede jaar op rij.

 

In Fortune’s enquête verwierf Whirlpool Corporation de hoogste scores voor de categorieën innovatie, people management, sociale verantwoordelijkheid, kwaliteit van management en investeringen op lange termijn.  Andere bedrijven die benoemd werden in de huishoudindustrie waren Tupperware en Steelcase.  Andere bedrijven die in hun eigen industrie de eerste positie verwierven waren Apple, GE, Google, IBM, McDonald’s, Procter & Gamble, Target en Walt Disney.

“Het is een eer door Fortune Magazine benoemd te worden als een van de meest bewonderde bedrijven” verklaarde Jeff M. Fettig, voorzitter en CEO van Whirlpool Corporation. “Het is altijd al ons doel geweest om onze klanten te dienen met betrouwbare merken en producten, om waardevolle werknemers  aan te trekken en bij te dragen tot het welzijn van de gemeenschap waarin onze klanten en werknemers leven. Deze erkenning versterkt de waarden die ons bedrijf ondersteunen in een door technologie gedreven wereld.”

Whirlpool Corporation, die vorig jaar in de top 100 van Corporate Responsibility en de top 50 van DiversityInc vermeld werd, en nu voor het zevende jaar op rij deel uitmaakt van de Dow Jones Sustainability Index, is trots op zijn leiderschap op gebied van sociale verantwoordelijkheid en beleidsintegriteit en dit sinds haar oprichting, nu 100 jaar geleden. Whirlpool stond eveneens reeds in de lijst van de meest bewonderde bedrijven in 2009 en 2011.

Fortune publiceert jaarlijks haar rangschikking en weerspiegelt de observaties en meningen van bedrijfsleiders over hun concurrentie voor negen verschillende aspecten. Deze aspecten omvatten innovatie, people management, gebruik van bedrijfsmiddelen, sociale verantwoordelijkheid, kwaliteit van management, investeringen op lange termijn, financiële gezondheid, kwaliteit van producten en diensten en globale competitiviteit.
Meer informatie over de meest bewonderde bedrijven ter wereld op Fortune.com.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com