Sony verkoopt LCD joint venture aan Samsung

Sony stapt uit verliesgevende TV-activiteiten en stoot zijn belang in een LCD joint venture af aan zijn partner Samsung. De bedrijven werkten samen om LCD-schermen te produceren. Sony verkoopt de aandelen in de joint venture voor 720 miljoen euro aan Samsung.

 

De belangrijkste redenen voor de verkoop zijn de slechte prestaties van de TV-afdeling van Sony. Het bedrijf maakt hier al drie jaar verlies op. Komend boekjaar komt daar waarschijnlijk geen verandering in.

De TV-divisie van het concern is het meest verliesgevend. Sony verwacht voor het komende jaar een verlies van 1,7 miljard dollar. Door de verkoop van de aandelen in de joint venture denkt Sony zo’n 490 miljoen euro te besparen.

Philips trok zich al eerder terug uit de productie van eigen schermen. Deze heeft voor de verlieslatende activiteiten een joint venture gesloten met het Chinese TPV Technology, waarvan Philips nu 30 procent in handen heeft.  Philips heeft de optie ook het resterende belang aan TPV te verkopen.

Philips was ooit marktleider op het gebied van beeldschermen, maar maakt nu net als Sony hier alleen verlies op. Het verlies is volgens bronnen sinds 2007 opgelopen tot 1 miljard euro.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com